T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Bodrum Devlet Hastanesi

Diş Tedavi ve Protez Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08/11/2019

Tarihçe ;

Diş Tedavi ve Protez Hizmetleri 2009 yılına kadarBodrum Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binasında 2 hekim ve tek ünitle hizmet vermekte iken , 2009 yılında hekim sayısının artması ile Ana Hizmet Binasında her hekime bir ünit tahsis edilerek hizmet vermeye başlanmıştır.

Fiziki koşulların yetmemesi nedeni ile, 2010 yılı Temmuz Ayında Kıbrıs Şehitleri Sanayi kavşağı civarına taşınan Diş Tedavi ve Protez Hizmetleri, 2013 yılında ikinci Blok açılarak tek ünitlik poliklinik odalarında hizmet verilmeye başlanmıştır. Diş Hekimi kapasitesi 15 olarak belirlenmiştir.

Halen 12 Diş Hekimi ile Hizmet vermektedir.

Dijital Panoromik diş röntgeni, ve Diş Laboratuvarı bulunmaktadır.

Nasıl Muayene Olunur?

• Acil Hastalar için her gün iki doktor Randevusuz muayene yapmaktadır.
  • Diş Protezi, Dolgu, Köprü ,Kanal Tedavisi gibi işlemler yaptırmak için 182 Merkezi Hekim Muayene Sistemi(MHRS)inden Randevu almak gerekmektedir.
  • Muayene Olmak ve Girişimsel İşlem yaptırmak için Resimli Kimlik göstermek zorunludur.
  • Mesai saatleri dışında acil durumlarda Ana Binamızdaki Acil Servise başvurulması gerekmektedir.

Poliklinik Saatleri:08;30-16:30

Genel Olarak

Işınlı Kompozit Dolgu, Kanal Tedavisi, Amalgam dolgu, Kron köprü, veneer kron köprü, total ve parsiyel protez , protez tamiri , kanal tedavisi… gibi işlemler yapılmaktadır.

A Blokta yürütülen hizmetler;

•          Mesai saatlerinde;  Acil ve Engelli  Hastalar  Polikliniği